Poziv na demonstraciju internacionalne borbe žena, 8. mart 2017





Moć ženama*
Poziv na demonstraciju internacionalne borbe žena, 8. mart 2017
16:30 Warschauer Str. ugao Revaler Str. - 18:00 Oranienplatz

https://www.facebook.com/events/1876318802650807/

Borimo se protiv sistema!
Borimo se i organiujemo svoj rad i svoje živote.
Branimo se protiv eksplotacije naših tela.
Angažujemo se za socijalnu i političku pravdu.
Kao što smo uvek radile! 

Nećemo biti instrumentalizovane zarad legitimizacije državnog i društvenog racizma.
Ovog dočeka Nove Godine prisustvovali smo činjenici da je u srcu Evrope, pred katedralom u Kelnu, došlo do političke rasne diskriminacije - pod izgovorom želje da se zaštite žene*.
Borimo se protiv ovakve manipulacije i nećemo dozvoliti da nas okrenu protiv naših braća* i sestara*.

Organizujemo se protiv svakog vida potčinjenosti patrijarhalnom sistemu koji nanosi eksploataciju, siromaštvo, rat, sukob i nasilje. Držimo se za ruke u znaku solidarnosti i borimo se zajedno.

Kapitalizam se oslanja na ekonomsku zavisnost žena i njihovog neplaćenog i nepriznatog rada. Bez obzira na to koliko jadni bili uslovi za rad, legalni ili ilegalni, žene uvek rade u najgorim uslovima. Oslobođenje žena ne postoji unutar ovakvog sistema. Bela nadmoć se obogaćuje kroz racizam i klasne privilegije. Naš feminizam se bori za pravdu bez obzira na pol, rasu i klasu!

Organizujemo se protiv eksploatacije od strane kapitalističkog i imperijalističkog sistema, čiji krvavi profiti žele da nas ućutkaju, i pozivamo na PROTEST.

Žene u ratu i bekstvu izložene su dodatnim napadima zato što su žene. U kampovima, zatvorima, državnim organima i sudovima, žene moraju da se nose sa seksualnim nasiljem od strane policije i državnih vlasti. Silovanje je korišćeno kao oružje rata i sredstvo mučenja. Žene svuda se bore, bore se u najmanjoj političkoj jedinici - unutar porodice, kao i u organizovanju otpora.

Organizujemo se protiv seksističkog nasilja, bez obzira na to da li se vrši u vidu eksploatacije kapitalističkog društva ili u sklopu diktatorskih režima. 

Žensko telo je oteto, porobljeno, protdato, eksploatisano i kolonizirano. Hitno pozivamo na kraj ženocidu i zločinima mržnje protiv Trans žena.

Žene širom sveta - suprotstavite se! Naš bes i kolektivan otpor, naši snovi i nade ojačavaju našu međunarodnu borbu žena.
Izađimo na ulice 8-og marta, na međunarodni dan borbe žena, i protestujmo zajedno!

* Kada pišemo "Žena", mislimo na ŽLTI: ŽeneLezbejkeTrans*Inter*.

https://www.facebook.com/events/1876318802650807/

(facebook event for the demo)

Comments

Popular posts from this blog

Participation of Cis Men in 8. March Demo

Aktionswoche: 30 Jahre Brechen Des Schweigens

call outs 8M Demonstration_Berlin: "Our life our resistance, Break the silence Break the system"